Csepel II. Jézus Szíve Plébánia

Betöltés...

Zene be/ki
Facebook
YouTube

Ministránsok

Írta: Admin, 2015.04.

Vezető: Gayerhosz Norbert

A ministráns szó szolgát jelent. Hétről hétre az oltár melletti szolgálatunkat végezzük. De kis csapatunk nem csak a szentmiséken jön össze! Célunk, hogy egy közösséget gyúrjunk össze a fiúkból. Kéthetente, vasárnap fél 3-kor ministráns foglalkozást tartunk, ahol a gyakorlás mellett fontos szerepet kap a közös játék. Ez jó idő esetén leginkább focit jelent, télen inkább a pingpong, meg a csocsó van terítéken.

Hogy miért jó ministránsnak lenni?

Évente legalább egy alkalommal minden ministránssal iratunk egy dolgozatot, ahol a "szakmai" kérdések mellett ez a kérdés is szerepel. A válaszok már egészen fiatal korban gyakran térnek ki arra, hogy az oltár közvetlen közelében sokkal jobban át lehet élni az átváltozás csodáját, illetve azzal a kis "szakmai plusszal" -amit minden ministránsnak kötelező megtanulni-, megértik a liturgia egyes részleteit is. Végül, de nem utolsó sorban tagjai lehetünk egy olyan csapatnak, amely nagyon fegyelmezetten, egymásra odafigyelve, komoly koncentrációt igénylő feladatokat is végre tud hajtani, ugyanakkor egy jó focimeccs elől sem hátrál meg.

Kik lehetnek ministránsok?

Azok a fiúk, akik elmúltak 7 évesek, rendszeresen járnak templomba, és részt vettek a ministráns-felkészítésben, illetve sikeres vizsgát tettek. A "kiképzés" általában ősszel kezdődik, és húsvétkor végződik, de ettől -természetesen az adott korlátaink között- rugalmasan eltérünk igény esetén.

A cikket írta: Halupka Tibor (Titi)