Csepel II. Jézus Szíve Plébánia

Betöltés...

Zene be/ki
Facebook
YouTube

Felnőtt kórus

Írta: Admin, 2015.04.

2007 februárjában alakultunk György atya felkérésére, csupa lelkes, teljesen amatőr (kottát olvasni nem tudó) tagból.

Első erőpróbánk a Werner Alajos-Harmat Artúr-féle Nagypénteki passió volt, amit eddig ebben a templomban még sohasem énekeltek. Nagyon nagy falat volt, de megbirkóztunk vele. Innen indult a vágy, hogy egyszer majd felvegyük Werner Alajos, a nagyformátumú, szent életű egyházzenész nevét. Énekkarunk a liturgia szolgálatát tűzte ki célul, klasszikus művek előadására, amivel Isten dicsőségét szeretnénk szolgálni nagy alázattal.

Repertoárunk is szépen gyarapodott, mind a húsvéti, mind a karácsonyi ünnepkörben, de közösségi együttléteink alkalmával (névnapok, szülinapok megünneplésekor) szívesen énekelünk vidám, tréfás dalokat is.

A kórus létszáma jelenleg 25-30 fő, de reméljük, hogy egyre többen lesznek egyházközségünkben, akik felismerik, hogy bajjal, gonddal, kilátástalansággal megtűzdelt korunkban a transzcendens felé kell nyitni, felkapaszkodni az éterien tiszta csúcsra, és onnan erőt meríteni. Annakidején nagyszüleink, szüleink még tudták, hogy napi gondjaikat a gyönyörűséges magyar népdalainkat énekelve kiénekelhetik magukból. Nem süppedtek bele a gondjaikba, hanem tette ellene! Hittek, bíztak annak erejében, aki ezt a világot szeretetből teremtette.

Kérem egyházközségünk énekelni tudó tagjait, hogy tálentumaikat ne ássák el, hanem kamatoztassák annak dicsőségére, akitől kapták! Fogjunk össze, akarjunk együtt tenni a boldogabb jövőért, az egyházért, hazánkért. Rajtunk is múlik!

A próbákat hétfőnként tartjuk, 19-21 óráig.

Szeretettel várom énekelni tudó testvéreimet: Jónás Miklósné (Erzsi), karvezető